Het is inmiddels het nieuwe 'normaal': afstandsonderwijs. Alle leerlingen werken tijdens de coronacrisis vanuit huis. Google Classroom en Microsoft Teams maken overuren en de huiswerkpakketjes worden trouw opgehaald door de thuisonderwijzers. Vanzelfsprekend ligt de nadruk vaak op de 'harde' vakken. Maar nu iedereen een beetje gewend is aan de situatie, heb je misschien meer behoefte aan verdieping. Want juist in deze tijd, waarin we op elkaar aangewezen zijn, is aandacht voor burgerschap belangrijk. Wij helpen je hier graag bij! Wij bieden je gratis digitaal materiaal aan voor burgerschapsonderwijs op afstand.

 

Primair onderwijs: Krachtbronnen

Krachtbronnen heeft speciaal materiaal gemaakt om thuis te doen tijdens de coronacrisis. We nemen kinderen mee in interactieve lessen en oefeningen. Op een laagdrempelige manier zorgen we ervoor dat kinderen meer leren dan alleen taal en rekenen.

Online les van juf Ineke
Wil je als leerkracht op afstand een les burgerschap, sociaal-emotionele ontwikkeling en levensbeschouwing geven? Dan zijn de Krachtbronnen corona-specials heel geschikt! Dit zijn online videolessen van ca 60 minuten die volledig aansluiten bij de actualiteit. Tip: leuk om de antwoorden online met elkaar te bespreken via bijvoorbeeld Zoom, Google Classroom of Microsoft Teams om samen toch de verbinding te maken. Ook voor ouders kunnen deze lessen uitkomst bieden, zeker als je je kind wat meer wilt bijbrengen dan alleen taal of rekenen. Juf Ineke staat voor jullie klaar en neemt de rol van leerkracht over!

Interactieve oefeningen
Verder zijn er korte oefeningen en meditaties met duidelijke video-instructies, die de kinderen zelfstandig kunnen doen. Deze oefeningen kunnen helpen als ze bijvoorbeeld hun vriendjes/vriendinnetje missen of als ze zich beter willen concentreren op hun schoolwerk.

Wekelijks staat er nieuw materiaal klaar.

Voortgezet onderwijs: Goedemorgen!

Zolang de scholen dicht blijven, kan iedereen gratis aan de slag met het burgerschapsmateriaal van onze VO-gesprekstool Goedemorgen. Elke week bieden we drie opdrachten aan. Deze opdrachten zijn te downloaden als pdf, zodat leerlingen er op afstand mee aan het werk kunnen. Alle opdrachten staan in het teken van de actualiteiten, maar met verschillende invalshoeken.

Tijdens de coronacrisis maak je gratis gebruik van het aangepaste materiaal. Nieuwsgierig geworden? Ga naar de site voor meer info.

Voortgezet onderwijs: WHY Magazine

Voor onze methode levensbeschouwing, filosofie, burgerschap én maatschappijleer hebben wij diverse gratis lesbrieven gemaakt. Deze lesbrieven zijn bewerkingen van artikelen uit WHY Magazine, aangepast aan de actualiteit. Bij ieder artikel staan instructies over hoe je leerlingen de opdrachten zelfstandig op afstand kunnen maken. Er zijn lesbrieven voor vmbo-t/mavo en havo/vwo.

Je kunt gelijk aan de slag met het materiaal. Het enige dat we van je vragen is om je eenmalig aan te melden met je e-mailadres. Wij gebruiken dit adres om je te informeren als er nieuwe lesbrieven verschijnen en over ander nieuws omtrent WHY Basics en WHY Magazine.