Expeditie_EQ_CREATHLON

Steeds meer organisaties zien het belang van tevreden en succesvolle medewerkers die lastige situaties het hoofd kunnen bieden en een goed empatisch vermogen hebben. Daar is emotionele intelligentie voor nodig. Onze samenleving is vooral gericht op het IQ van mensen maar in toenemende mate raakt men doordrongen van het belang van sociaal-emotionele ontwikkeling. Uiteindelijk is niet je IQ maar juist je EQ doorslaggevend voor succes.

Expeditie EQ is een organisatie-breed programma waarbij alle deelnemers spelenderwijs werken aan het vergroten van hun emotionele intelligentie. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat je aan je IQ niet veel kunt veranderen maar dat je je EQ wel door training kunt verhogen. Expeditie EQ wordt met behulp van diverse externe experts vormgegeven en uitgewerkt.

Tijdens het programma worden spelers uitgedaagd om een virtuele expeditie te maken van 12 weken. De kern is een serious game (app voor iOS en Android). Ter ondersteuning zijn er trainingen en een bronnenboekje met relevante citaten uit (wetenschappelijke) literatuur. Expeditie EQ zal uiteindelijk bestaan uit 4 expedities (modules) die elk een eigen accent hebben en samen een complete training vormen. Gedurende een expeditie-periode zijn spelers gemiddeld 10-15 min per week bezig met het programma waardoor het gemakkelijk is in te passen in het dagelijks werk.

Expeditie EQ wordt door Creathlon ontwikkeld voor iedereen die zijn of haar organisatie Emotioneel Intelligent wil maken. Launching customer is DZB Leiden. Speciaal voor de SW-sector wordt een tweede niveau ontwikkeld waardoor iedereen kan participeren. De eerste module is ontwikkeld en wordt in een pilot uitgevoerd. De ontwikkeling van de tweede module start in maart 2016. Expeditie EQ wordt gevolgd door de VU die onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek uitvoert naar de resultaten van het programma.

Meer informatie over Expeditie EQ? Klik hier.

Vragen over Expeditie EQ? Mail naar expeditie-eq@creathlon.nl of bel 033-303 31 02