De lichtpuntjes van 2017

Geplaatst in: Creathlon | 0

2017 was een spannend jaar voor de wereld. Een wereld die nog lang niet voldoet aan ons ideaalbeeld. Een wereld die schreeuwt om verbinding. Verbinding tussen mensen, tussen groepen, tussen landen… Wij richten ons in dit jaaroverzicht op de lichtpuntjes die we het afgelopen jaar zagen en werken er elke dag aan om die te vermeerderen.

Ja, er werden diverse terroristisch aanslagen gepleegd zoals in Manchester en Barcelona. Ja, het beleid van president Trump doet het klimaat geen goed. Ja, we maakten zowaar een fipronilcrisis mee. En ja, we werden geteisterd door Irma. Je zou bijna depressief worden als je de jaaroverzichten van 2017 bekijkt.

Ik heb er zelf een aantal jaar geleden voor gekozen om me niet meer te laten leven door het nieuws: geen standaard journaal meer elke dag en ook vind ik geen krant meer op de deurmat. Dat betekent overigens niet dat ik niet meer op de hoogte ben. Maar ik kies zelf mijn momenten, artikelen en actualiteitenprogramma’s. Het geeft wat meer rust in een bestaan dat toch al hectisch genoeg is. Er komt meer balans tussen het gehypte nieuws en de kleine positieve berichten.

Het mooie is: er waren in 2017 eigenlijk heel veel lichtpuntjes. In het MVO magazine lees ik dat het in Liberia mogelijk is palmolie te produceren terwijl ook het bos wordt beschermd. Bevlogen mensen in mijn omgeving zijn naar Lesbos afgereisd om de armste vluchtelingen daar te helpen. Wereldwijd is er sprake van een sterke afname van het aantal landmijnen. Het Nederlands vrouwenvoetbal team won de het EK en door een medische doorbraak in het AMC krijgen mensen met COPD en longkanker veel sneller een diagnose waardoor een behandeling eerder kan worden gestart.

Ook voor ons bij Creathlon was het een spannend jaar. Een jaar waarin we echt vorm en inhoud hebben gegeven aan Creathlon. Een jaar waarin ons team is uitgebreid en waarin we mooie nieuwe projecten zijn gestart. Een jaar waarin we partnerships zijn aangegaan,  allianties hebben gevormd en een nieuwe koers hebben ingezet. En ook onze teamleden hadden persoonlijke lichtpuntjes en hoogtepunten: Voor Desire en Greet ging een langgekoesterde droom in vervulling: ze kochten een huis op La Palma. Hilde begon naast haar baan bij ons twee dagen voor zichzelf om mensen te inspireren tijdens hun huwelijk of bij een begrafenis. Maxine overwon zichzelf op een trektocht naar Machu Picchu. Cynthia’s dochter van 6 gaat enorm vooruit met lezen. Daphne studeerde af en kreeg bij ons een droom-traineeship (haar eigen woorden!) na een open sollicitatie. En zelf ben ik enorm blij dat mijn opa van 94 niks heeft overgehouden aan een lelijke val. Hij kan nog van alles en woont zelfstandig.

Een lichtpuntje was zeker ook onze nieuwe huisstijl die Robert en Tamara van HelloTomorrow zo mooi hebben ontworpen. Een design waarin de kern van Creathlon goed wordt uitgebeeld en waarin lichtpuntjes en verbinding centraal staan. Door ons met creativiteit en daadkracht te richten op persoonlijke, sociale, en maatschappelijke ontwikkeling, willen wij samen bouwen aan een nieuw universum!

Als je deze blog leest, is de kans groot dat jij daar afgelopen jaar deel van bent geweest. Bedankt voor onze connectie. Laten we in 2018 samen verder bouwen!

BewarenBewaren

Over Anke Brokerhof

Anke is directeur Leren & Ontwikkelen bij Creathlon en houdt zich bezig met projecten die op een innovatieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van mensen en organisaties.

Laat een Reactie Achter