Team WHY Basics! Wie zijn WHY?

Team WHY Basics! Wie zijn WHY?

Geplaatst in: Creathlon, WHY Basics, WHY-magazine | 0

Maak kennis met het vernieuwde team van WHY Basics! Samen werken ze de komende tijd vier thema’s uit voor leerjaar 2 (vmbo) binnen de domeinen levensbeschouwing, burgerschap, persoonlijke ontwikkeling en filosofie. WHY Basics is een vakoverstijgende methode met een op maat gemaakte digitale omgeving voor leerlingen en docenten en werkmagazines voor de leerlingen. Voor de vmbo brugklas verschenen al vier thema’s: Ik en jijContactGoed en fout en Echt niet!. Ook voor havo/vwo worden in de komende periode thema’s uitgewerkt die aansluiten bij het leerniveau en de belevingswereld van de leerlingen. 

 

Désiré Brokerhof 

Désiré is directeur Uitgeverij en & Educatie bij Creathlon. Als projectleider van WHY Basics heeft hij een redigerende rol in de eindredactie.

”Het materiaal voor het onderwijs dat we bij Creathlon maken, is vernieuwend. Het is heel leuk om te zien dat leerlingen én docenten daarover enthousiast zijn. Dat geeft sterk het gevoel met zinvolle dingen bezig te zijn.

Met WHY Basics maken we lessen voor het vmbo, die er verder nog helemaal niet zijn. En dat we dat doen met mensen vanuit verschillende disciplines, geeft echt een meerwaarde. We zijn kritisch en vullen elkaar aan. Dat levert uiteindelijk het beste resultaat op.”

 

 

Jeanet Aartsen

Jeanet is een oude rot in het schrijversvak. Zij bedenkt en schrijft lessen voor WHY Basics met een levensbeschouwelijke insteek.

“Ik houd van schrijven en van het maken van een concreet product. Voor WHY Basics moet ik grote onderwerpen behapbaar maken. Dat betekent dat ik me moet inleven in de leefwereld van jongeren en de taal eenvoudig moet houden. Echt heel leuk om te doen! Voor mij heeft het meerwaarde dat het leerling magazine zo mooi wordt vormgegeven. Het is een wezenlijk deel van de inhoud.

We werken in een veelkleurig team, iedereen brengt haar of zijn eigen ervaring en kunde in. Dat vind ik waardevol. We nemen ruim de tijd om feedback te geven op elkaars werk. Dat scherpt iedereen en maakt het eindproduct beter.”

 

Hilde van Halm

Hilde is de duizendpoot van Creathlon en houdt zich met meerdere projecten bezig. Ze bedenkt en schrijft veelzijdige lessen voor WHY Basics. Met enthousiasme gaat ze aan de slag met lessen met een filosofisch tintje. 

“De veelzijdigheid, dat vind ik het leukste aan mijn werk. Het ene moment probeer ik uit te leggen wat ‘de politiek’ nu eigenlijk betekent, een half uur later zoek ik een werkvorm die je laat ervaren wat samenwerken is en de volgende dag gaat het over de vraag wie de baas van de aarde is. Om al die dingen goed uit te kunnen leggen, moet ik me er eerst zelf in verdiepen. Het is een uitdaging om de soms taaie onderwerpen op een aantrekkelijke manier aan te bieden. De vormgeving van Sharon helpt daar enorm bij!

Ieder heeft een eigen inbreng in het team en dat houd je scherp. We kijken kritisch naar elkaars werk en bevragen elkaar op keuzes die we maken. Ons materiaal ziet er voor een buitenstaander misschien eenvoudig uit, maar er zit heel wat denkwerk achter. Daarom kun je er volgens mij als docent veel kanten mee op en het passend maken bij je eigen voorkeur en je klas. De basis van Basics is goed, dat is volgens mij de kracht van ons team.”

 

Sharon Hamers

Sharon is als beelddenker expert in vormgeving, opmaak en illustratie. Zij is de creatieve brein achter de unieke en kleurrijke uitstraling van de magazine voor WHY Basics.

“Het leukste aan het werken voor WHY is dat we echt een team vormen. Vanaf het eerste nummer komen vorm en inhoud samen en versterken we elkaar en denken we met elkaar mee. Teamwork makes the dream work.

De eerste WHY voelde echt als onze ‘baby’. Na de vele brainstorms en inhoud maken, ligt de kopij dan op mijn bord om het visueel te versterken en tot leven te laten komen. Telkens weer een mooie uitdaging!”

 

Niels Dekker

Niels maakt educatieve programma’s en concepten voor verschillende organisaties. Met name op het gebied van burgerschapsonderwijs. Daarnaast werkt hij als docent Loopbaan en Burgerschap. Voor WHY Basics ontwikkelt hij lessen met een insteek van burgerschap. 

“Het leukste aan het ontwikkelwerk voor WHY Basics is voor mij dat het een klus voor wat langere tijd is en dat ik weet dat het intensief gebruikt gaat worden in de klas. Ik heb al veel lesmateriaal gemaakt in het verleden, maar WHY Basics voor het tweede leerjaar is de eerste volledige methode waar ik aan meewerk. Daarnaast vind ik het ook leuk dat ik door het vakoverstijgende karakter ook met andere vakgebieden dan burgerschap bezig kan zijn.

We maken de methode met een team met diverse expertises en ervaringen, dat is heel leuk. Ik leer bijvoorbeeld veel van teamleden met veel schrijfervaring, en hoop dat zij van mijn ervaring voor de klas en expertise op het gebied van burgerschapsonderwijs kunnen leren. Er is al een mooie teamspirit ontstaan de afgelopen weken en door de ervaring van de teamleden die meewerkten aan de eerste vier thema’s is het al een goed geoliede machine.”

 

Annemiek During

Annemiek is een zelfstandig schrijver in het sociaal domein. Zij vertaalt complexe materie naar heldere en simpele tekst. Voor WHY Basics schrijft ze activerende lessen met een maatschappelijke insteek. 

“Complexe verhalen vertalen naar heldere teksten, dat vind ik het allerleukste. Het is altijd weer een puzzel met woorden, die helemaal af wordt gemaakt met beelden.

Het is best gek dat we elkaar nog nooit in levenden lijve ontmoet hebben. Toch gaat het samenwerken via het scherm tot nu toe hartstikke goed. We hebben allemaal een andere achtergrond, waardoor we elkaar aanvullen en van elkaar leren. Al onze kennis, ervaring en creatieve ideeën komen samen in een prachtig magazine!”

 

 

Rejin Mustafa

Rejin is afgestudeerd als docent maatschappijleer en werkt bij Creathlon als marketeer en materiaalmaker. Als startend auteur ontwikkelt ze lessen vanuit de diverse ‘brillen’ van WHY Basics.  

“Het leukste aan mijn werk is dat ik het vak van ontwikkelen en redigeren van het lesmateriaal leer. Afgestudeerd als docent Maatschappijleer ben ik geneigd om mij alleen met ‘mijn vak’ bezig te houden. Bij WHY Basics leer je vakoverstijgend met en van elkaar. Alles is bespreekbaar. Samen maken we er een uniek en succesvol geheel van.

Het is mooi om te werken in een inspirerend team dat openstaat voor elkaars ideeën. Ook leer ik veel van de constructieve feedback van de teamleden. We streven ernaar om het beste in elkaar naar boven te halen.”

 

Meer weten over WHY? Mail of bel ons, of kijk op www.whyopschool.nl.

Over Creathlon