Relaties – het nieuwe WHY Magazine voor mavo en vmbo-t

Geplaatst in: WHY-magazine | 0

Het nieuwe WHY Magazine staat helemaal in het teken van relaties – in alle soorten en maten. Het gaat over vriendschap, (zelfgekozen) familie, de multiculturele samenleving en subculturen. Maar ook over #metoo, eenzaamheid en echtscheiding.

In elk WHY Magazine gaan we dieper in op één thema. Burgerschap, levensbeschouwing, filosofie en persoonlijke ontwikkeling staan hierin centraal. We bieden weer een grote variatie aan opdrachten en werkvormen, waar leerlingen meteen mee aan de slag kunnen gaan. De teksten zijn kort en krachtig, met actuele voorbeelden en casussen.

LHBTQIAP

Zo is er ‘Het grote LHB-project’ met vijf verschillende opdrachten, die individueel of in groepjes gemaakt kunnen worden. Wat vinden de leerlingen de beste manier om seksuele voorlichting te geven? En wat betekent LHBTQIAP precies?

Maak je ideale samenleving!

‘Het eilandspel’ laat leerlingen nadenken over hun ideale samenleving. Ze hebben een leeg eiland tot hun beschikking dat ze zelf mogen inrichten. Maar: het budget is beperkt, dus er moeten keuzes gemaakt worden. Hoeveel ruimte is er voor cultuur? Moet er een universiteit komen? Gratis gezondheidszorg voor iedereen? En hoeveel wil je besteden aan veiligheid? Aan het eind van dit eilandspel kunnen ze laten zien wat volgens hen een goede samenleving is, kunnen ze uitleggen waarom ze bepaalde keuzes gemaakt hebben en zien ze in welke gevolgen die keuzes hebben.

Aansluitend bij de leefwereld

Het is, kortom, weer een inspirerend en leuk magazine geworden! Veel beeld, veel opdrachten, eenvoudig taalgebruik, aansluitend bij de leefwereld van de leerlingen. Op www.whymagazine.nl zijn allerlei digitale extra’s te vinden (veel filmpjes!), inclusief een docentenhandleiding.

Kennismaken? Het Relatie-nummer van WHY Magazine voor mavo & vmbo-t kun je hier bestellen.WHY relaties vmbo

Over Hilde van Halm

Hilde is auteur/redacteur bij Creathlon en gericht op het voortgezet onderwijs. Ze is gespecialiseerd in levensbeschouwing en religie, maatschappijleer en burgerschapsvorming.