Meet the team: Anke

Annemiek During
'Find a way or make a way'

Inmiddels heel wat jaren geleden kwam Anke in het bedrijf van haar vader werken. Niet met de intentie om te blijven, overigens. Maar al snel kwam ze erachter dat het werk én samenwerken met Désiré eigenlijk wel héél goed beviel. Dus ze bleef. Samen bouwden ze Creathlon uit tot het bedrijf dat het nu is. Eind dit jaar neemt ze het stokje van Désiré over.

 

Waar houd jij je dagelijks mee bezig?

Toen ik in 2013 in dienst kwam, ben ik begonnen met de ontwikkeling van Krachtbronnen – onze methode voor het basisonderwijs. Daar zet ik me nog steeds voor in, maar inmiddels houd ik me als directeur leren en ontwikkelen ook met andere dingen bezig. Zo bepaal ik de strategie, stuur ik het team aan en ben ik altijd op zoek naar mooie partnerships voor onze projecten. Daarnaast ben ik natúúrlijk ook elke dag druk met mijn twee kindjes. De combinatie van werk en gezin is best een uitdaging als ik eind dit jaar het bedrijf helemaal overneem, maar ook heel mooi!

 

En waarom doe je eigenlijk wat je doet?

Ik ben ontzettend gemotiveerd om jonge mensen tools in handen te geven waarmee ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Daarom ging ik jaren geleden naar Peru om Engelse les te geven op een middelbare school. Ik wilde wat doen voor jonge mensen die niet vanzelfsprekend naar school kunnen. Na een half jaar voor de klas zag ik dat ik nog veel meer zou kunnen betekenen. Mijn passie voor salsadansen en het helpen van jonge mensen resulteerde in mijn eigen salsaschool, waar kansarme jongeren werden opgeleid tot salsaleraar. Mijn sociale ondernemershart – dat ik absoluut van m’n vader heb – ging daar sneller kloppen.

Nu is die tool onderwijsmateriaal dat leerlingen aan het denken zet over wie ze zijn, wat hun plek is in de samenleving en hoe ze zich tot anderen verhouden. Kortom: burgerschap. Om samen met zo’n leuk team écht iets bij te kunnen dragen aan het Nederlandse onderwijs vind ik fantastisch.  

 

Hoe sta je in het leven?

Al zolang ik me kan herinneren, hangt er boven het bureau van mijn vader een poster met ‘Find a way or make a way’. Dat is mijn levensmotto geworden. Ik geloof dat er een oplossing is, altijd. Dat optimisme en mijn doorzettingsvermogen hebben me gebracht tot waar ik nu ben.

Geplaatst op
27/9/2023

Als eerste op de hoogte zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws en updates over Creathlon.

Meld je aan

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bedankt! Je aanmelding is binnen.
Oeps, daar ging iets mis!