Amersfoortse wethouder onderwijs Nadya Aboyaakoub-Akkouh ontvangt eerste exemplaar prentenboek De Speelboom

Persbericht voor onmiddellijke publicatie

Amersfoort, 26 maart 2024 - Op donderdag 4 april 2024 is de lancering van het prentenboek De Speelboom, geschreven door Erik Renkema. Nadya Aboyaakoub-Akkouh, Amersfoortse wethouder van onderwijs en Beste Lokale Bestuurder 2023, neemt het eerste exemplaar in ontvangst. De Speelboom, uitgegeven door Creathlon, is een ontroerend verhaal over samenwerken en nieuwe mogelijkheden na een grote verandering.

Dit door Maggie Gunzel sprookjesachtig geïllustreerde boek verbeeldt en vertelt het verhaal over twee verschillende scholen waarvan de kinderen gescheiden spelen in het bos. Door een ingrijpende gebeurtenis ontstaat er contact en samenwerking tussen de kinderen van de twee scholen, waardoor acceptatie en respect over en weer kunnen groeien.

Nieuwe levensbeschouwelijke identiteit van samenwerkingsscholen

Auteur Erik Renkema promoveerde in 2018 op de identiteit van samenwerkingsscholen. Deze scholen zijn het resultaat van een fusie tussen een openbare school en een school voor bijzonder onderwijs. ‘Dit zijn scholen met een eigen verhaal, een vertrouwde en doorleefde identiteit. Ik onderzocht en beschreef waar de scholen voor staan als ze gaan fuseren, wat hun nieuwe en verbindende identiteit is, en hoe ze deze vormgeven in het levensbeschouwelijk onderwijs. Omdat ik daar zo enthousiast van word, heb ik deze thema’s vertaald naar De Speelboom,’ aldus Erik Renkema.  

Uitgeverij Creathlon en gratis lesbrief

Social enterprise Creathlon is ontwikkelaar en uitgever van lesmateriaal, gespecialiseerd in de terreinen actief burgerschap, persoonlijke en sociale ontwikkeling, emotionele intelligentie, levensbeschouwing, religie, filosofie en maatschappijleer, zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs. Directeur eigenaar Anke Brokerhof: 'Sinds de aanscherping van de wet op burgerschap uit 2021 is er in het onderwijs meer vraag naar praktische handvatten om maatschappelijke onderwerpen te bespreken. Dit boek biedt je de kans om met kinderen te praten over grote veranderingen en actuele thema’s, zoals samenwerken en veerkracht. Dat is precies wat we nodig hebben in de huidige samenleving.' Bij het boek is ook een gratis lesbrief ontwikkeld. Met deze lesbrief werken leerlingen of zelfs de hele school samen aan een project, waardoor er diepe verbondenheid ontstaat.

Boeklancering op donderdag 4 april

De Speelboom - prentenboek over samenwerken en nieuwe mogelijkheden na een grote verandering.

De boeklancering vindt plaats op donderdag 4 april van 15.30 – 18.00 uur in Parkhuis Amersfoort. De auteur zal uit eigen werk voorlezen. Daarna zal Nadya Aboyaakoub-Akkouh, Amersfoortse wethouder van onderwijs en Beste Lokale Bestuurder 2023, het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Ook overhandigt Erik Renkema het boek aan een leerkracht en leerling van samenwerkingsschool IKC Berkelwijk uit Leusden, dat nu nog bestaat uit PCB De Holm en OBS De Heerd. Verder is er een interactief gedeelte met de genodigden en een afsluitende borrel waarbij Erik Renkema zal signeren.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met Creathlon, tel. 033-3033102, e-mail: info@creathlon.nl. Wil je aanwezig zijn bij de boeklancering? Meld je dan aan via de site.

Geplaatst op
26/3/2024

Als eerste op de hoogte zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws en updates over Creathlon.

Meld je aan

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bedankt! Je aanmelding is binnen.
Oeps, daar ging iets mis!